Weboldal címe
Weboldal alcíme
RÓLUNK
Lorem ipsum

Tagság

A Településfejlesztési Szövetség a térség és településfejlesztés iránt elkötelezett szakmai szereplők közössége, akik különféle területeket képviselnek. Tagságunk nyitott az önkormányzati szakemberek, önkormányzati városfejlesztési cégek, szakmai szervezetek és a településfejlesztésben résztvevő magánszféra vállalkozásai felé.

Elnökség

Szebeni Dávid

Elnök


Szebeni Dávid, az Enrawell csoport alapítója és stratégiai igazgatója, aki 13 év tapasztalattal rendelkezik szakpolitikai elemzés, tanácsadás, stratégiaalkotás és fejlesztési projektek terén.

Hat évig az önkormányzati tulajdonú Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. Cegléd Város Önkormányzata érdekében számos ingatlanpiaci tranzakció és fejlesztési projekt lebonyolításában felelős vezetőként közreműködött. Az ilyen irányú projektek magukban foglalják: a stratégiai jellegű közlekedési beruházásokat és ipari ingatlanfejlesztéseket, közterület- és épületfelújításokat, ipari, gazdasági és lakóingatlanok eladását valamint vételét. Az általa vezetett csapat egy projektje a MUT-ICOMOS Köztérmegújítási Nívódíját nyerte el.

A 2014-20-as időszak uniós finanszírozású fejlesztési programjainak egyik stratégiai tervezőjeként dolgozott. Önkormányzati cég tisztségviselőjeként, az Országgyűlés Hivatala és minisztérium munkatársaként a közszféra speciális igényeinek terén is tapasztalatokat szerzett.  Korábban a Budapesti Corvinus Egyetemen gazdaságpolitikai témák óraadója, illetve kutatásvezetője. A Településfejlesztési Szövetség elnöke. A Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitika és Fejlesztéspolitika szakosztályainak elnökségi tagja. A politikai kommunikációs felkészítést nyújtó Political Excellence alapítója.

Rendszeres médiaszereplő gazdasági témákban.

Dr. Tas Krisztián

Elnökségi tag


Dr. Tas Krisztián Budapest II. kerületének műszaki, gazdasági- és lakossági önkormányzati szolgáltatásokat nyújtó cégét, a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt.-t vezette több mint 12 évig.

Fő szakterületei a városi szolgáltatásfejlesztés és közösségfejlesztés. 25 éves létesítménygazdálkodási és 11 éves városfejlesztési tapasztalatai alapján olyan gyakorlatorientált megoldásokkal segíti a települések fejlesztését, melyek eredményeként a lakosságból közösség, a közszolgáltatásokból közösségi szolgáltatások válnak.

A települési értékek, települési erőforrások feltárásával, a települési identitás megteremtése és erősítése által, valamint a korszerű „okos város” technológiák testre szabott adaptálásával, az önkéntesség, az esélyegyenlőség és az integratív közösségfejlesztési megoldások segítségével mobilizálhatók azok a társadalmi erőforrások, amelyek szorosabbra fonják a településvezetés és a település lakosságának kapcsolatát, és a szinergiák megteremtésével és felerősítésével a település valódi közösségként működhet.

Az általa korábban vezetett társaság 2010. óta folyamatosan bővülő foglalkoztatás-rehabilitációs programot is működtet, melynek köszönhetően számos mozgássérült embernek sikerült elhelyezkednie a nyílt munkaerő-piacon. A vezérigazgató célja, hogy a programot, mint jól működő modellt, mind a közvélemény, mind pedig az önkormányzati és piaci szféra munkáltatói minél szélesebb körben megismerhessék. A program újszerű megközelítése és különleges megoldásai miatt a cég háromszor is elnyerte a Fogyatékosságbarát Munkahely címet, a vezérigazgató szakmai munkáját pedig a szaktárca Pro Caritate-díjjal ismerte el.