Weboldal címe
Weboldal alcíme
Fejléc cím szövege
Közösség, szolgáltatás, infrastruktúra

Településfejlesztési Díj 

Gyakorlati szakemberként tudjuk, hogy igen nehéz év áll az önkormányzatok mögött. Ugyanakkor valljuk, hogy ilyen időkben még jobban esik az elismerés. Ezért a Településfejlesztési Szövetség meghirdeti a


Településfejlesztési Díjat


A nevezési kategóriák:


I. KATEGÓRIA: KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS
II. KATEGÓRIA: SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS
III. KATEGÓRIA: INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉS
A nevezés nyitott önkormányzatok, önkormányzati cégek előtt, amelyek különösen büszkék valamely településfejlesztés terén 2020-ban befejezett projektjükre. A nevezés díjmentes. Az elismerésekről a Szövetség szakmai zsűrije dönt. A nevezési anyag fotókból, videókból és a projekt maximum egy A4 oldalas szöveges bemutatásából állhat, amelyet e-mailben 2021. március 30-ig várnak munkatársaink az info@telepulesfejlesztes.eu címen. Egy pályázó több projekttel is nevezhet. Kérjük a nevezésben jelöljék meg, hogy mely kategóriában indul a projekt. A komplex projektek egyszerre több kategóriában is indulhatnak. A projekt bemutatásában célszerű szerepeltetni:

  • Milyen igényre reagál?
  • Miért példaértékű a projekt?
  • Hozzávetőlegesen hány ember életét teszi jobbá?
  • Milyen környezetbarát és hosszútávú fenntarthatósági szempontokat érvényesít?
  • Hogyan vonta be az önkormányzati projektgazda a polgárokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat a projekt előkészítésébe, megvalósításába?


A Szövetség a díjkiosztót a COVID járványhelyzet függvényében személyes vagy online rendezvény formájában tartja meg a tavasz során.

Hisszük, hogy az önkormányzatok erejüket megfeszítve fáradoznak ezekben az időkben is, hogy a település lakóinak minőségi körülményeket teremtsenek. A Településfejlesztési Díj egyúttal Szövetségünk tisztelgése előkötelezett, kemény munkájuk előtt. Biztatjuk az önkormányzati kollégákat a nevezésre, hogy minél többen megismerhessék azokat az értékeket, amelyeket munkájuk során teremtenek.

FRISSÍTÉS: A szakmai zsűrizés lezárult a díjazottak értesítése megkezdődött. A járványhelyzet kedvező alakulására tekintettel személyes díjátadót szervezünk. A pontos időpontról és helyszínről rövidesen értesítést küldünk.


A szakmai zsűri:

Dr. Boros Lajos, a Szegedi Tudományegyetem docense, számos térség- és településfejlesztési projekt senior szakértője

Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudományegyetem oktatója, számos hazai és nemzetközi fejlesztési projekt vezetője, senior szakértője

Szebeni Dávid, az Enrawell csoport stratégiai igazgatója, a Településfejlesztési Szövetség elnöke

Dr. Tas Krisztián, a II. Kerületi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, a Településfejlesztési Szövetség elnökségi tagja